Systeemeisen

Om optimaal te kunnen werken met de designersoftware van TSD, is het van belang dat uw systeem goed aansluit op het gebruik. De 3DTUIN Designer ontwerpsoftware wordt continu doorontwikkeld waardoor het van belang is om er rekening mee te houden dat systeemeisen in de toekomst kunnen veranderen. Het type ontwerpen dat u maakt, is daarbij ook van belang. Een complex ontwerp, denk bijvoorbeeld aan een park waarbij u waterpartijen en veel content laat zien, vraagt meer van uw systeem dan een basis ontwerp van een kleine achtertuin.

Wij adviseren u om onderstaande goed te lezen en uw systeem en verwachte toepassing van de software te toetsen aan de informatie hierna.

Systeemeisen algemeen
Windows 10
Minimaal Intel Core I7 processor
Minimaal 16 GB intern geheugen
Minimaal 250 GB vrije schijfruimte
Nvidia of AMD grafische kaart, ons advies: videobenchmark van minimaal 2000

Verwachte toepassing
Basisontwerpen
Beginnen met 3DTUIN Designer kan met modale hardware zoals bijvoorbeeld een HP Probook met een Nvidia Gforce 930MX of iets vergelijkbaars.
Complexe en grote ontwerpen: Zodra u meer complexe tekeningen gaat maken of al maakt, kan het zijn dat deze modale hardware niet voldoende is en u over moet stappen op een machine met een krachtigere grafische kaart. Een krachtigere grafische kaart komt met een benchmark van circa 4000 of hoger.
Ontwerpen tonen door middel van een film; een virtuele wandeling:
 De software die gebruikt wordt voor het renderen van een film, uw digitale tekening omzetten naar een film, of virtuele tuinwandeling zijn vergelijkbaar met dezelfde machines die gemaakt worden voor games. Dit houdt in dat u met hardware geschikt voor games ook 3DTUIN Designer kunt gebruiken.

Technisch advies
De ICT-specialisten van TSD IT bv kunnen een betrouwbaar workstation leveren, zodat u zeker weet dat uw systeem de komende jaren passend is bij het doel dat u ermee heeft.

Toekomstige systeemeisen
De 3DTUIN Designer software wordt jaarlijks ge-update. Hierbij wordt vooral nieuwe content toegevoegd. Dat is belangrijk omdat u met deze content nieuwe producten aan uw ontwerp kunt toevoegen. Uw ontwerpen gaan dan ook “met de tijd en tuintrends mee”. Een toevoeging of wijziging van technische functionaliteiten kan tezamen gaan met deze content-update. De afgelopen jaren hebben dergelijke technische updates plaatsgevonden. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat uw systeem geschikt is om vernieuwingen door updates uit te kunnen voeren. Bij de beoordeling adviseren wij u dan ook om zorg te dragen voor een systeem dat liever méér capaciteit biedt dan minder of minimaal. Uw systeem zal dan passend moeten zijn bij de designsoftware 3DTUIN Designer gedurende in ieder geval de komende jaren.

Voor advies en vragen over benodigde hardware kunt u altijd contact opnemen met TSD IT bv.